Hoe maak je een schermafbeelding op Meizu U10 .

In veel omstandigheden is het erg praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Meizu U10. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een prachtige webweergave wilt opnemen. Daarom is het nu van belang de methode om een screenshot te kunnen maken op je Meizu U10 te kennen. Wees niet bang, het is niet lastig! We kunnen immers verschillende methodes vinden om een schermafbeelding te maken op een Meizu U10 en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot kan maken dankzij de knoppen van de telefoon. Vervolgens zullen we zien hoe je een screenshot maakt met het Meizu U10-menu. Uiteindelijk eindigen we met te ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-meizu-u10

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Meizu U10

Dit is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Meizu U10. Want, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je slechts op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen verschillen, volgens het model van je telefoon, desondanks zullen ze ongetwijfeld overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Meizu U10 klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Indien je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet exact tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein minpunt van deze techniek, je moet wel een beetje bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Meizu U10 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op Meizu U10. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Op welke manier je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft alleen maar op de aan-uit-knop van de Meizu U10 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, waaronder mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet aanwezig op je Meizu U10. Wees niet ongerust , het is ook heel goed voorstelbaar om zonder moeite een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een makkelijke manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Meizu U10, besef dat er een heleboel applicaties zijn die je de gelegenheid geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, waarmee je veel gemakkelijker een screenshot kan maken dan met de hierboven besproken opties. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Meizu U10 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is erg interessant als het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je eerder het menu en de knoppen van je Meizu U10 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Meizu U10

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze wel terug kunnen vinden op Meizu U10. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die bereikbaar is vanuit de camerarol van de Meizu U10. Want daar moet je namelijk een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!