Hoe maak je een schermafbeelding op Meizu Note 8 .

In veel gelegenheden is het heel praktisch een schermafbeelding te kunnen maken op een Meizu Note 8. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een bijzondere webweergave zou willen opnemen. Daarom is het vandaag de dag belangrijk de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Meizu Note 8 te beheersen. Geen angst , het is niet moeilijk! We kunnen namelijk verscheidene methodes vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Meizu Note 8 en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Ten eerste zullen we zien hoe je een screenshot kan maken dankzij de knoppen van de telefoon. Vervolgens zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met het Meizu Note 8-menu. Ten slotte zullen we ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-meizu-note-8

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Meizu Note 8

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Meizu Note 8. Want, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen maar op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen zeker corresponderen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Meizu Note 8 klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Ingeval je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein minpunt van deze techniek, je moet nogal handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Meizu Note 8 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op Meizu Note 8. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de Meizu Note 8 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet aanwezig op je Meizu Note 8. Maak je echter geen zorgen, het is ook heel goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te maken met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een simpele methode wilt om een schermafbeelding te maken met je Meizu Note 8, besef dat er een heleboel applicaties zijn die je de possibiliteit bieden de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, hoe je veel gemakkelijker een screenshot kan maken dan met de hiervoor genoemde mogelijkheden. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Meizu Note 8 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijk op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is heel interessant wanneer het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je liever het menu en de knoppen van je Meizu Note 8 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Meizu Note 8

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze wel terug kunnen vinden op Meizu Note 8. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer overbrengen, dan moet je wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die bereikbaar is via de Meizu Note 8 fotogalerij. Want daar moet je inderdaad een map kunnen tegenkomen die alle opnames bevat. Het moet dezelfde locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!