Hoe maak je een schermafbeelding op Meizu MX6 .

In veel omstandigheden is het erg handig een schermafbeelding te kunnen maken op een Meizu MX6. Hetzij je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een opvallende webweergave wilt opnemen. Daarom is het vandaag de dag important de methode om een screenshot te kunnen maken op je Meizu MX6 te beheersen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen immers diverse methodes vinden om een schermafbeelding te maken op een Meizu MX6 en we gaan ze in deze handleiding bespreken. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Dan zullen we zien hoe je een screenshot maakt met het Meizu MX6-menu. Als laatst zullen we ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-meizu-mx6

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Meizu MX6

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Meizu MX6. Want, om een schermafbeelding te nemen, hoef je slechts op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, volgens het model van je telefoon, desondanks zullen ze ongetwijfeld corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Meizu MX6 klaar is, zie je een flitsje op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Indien je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet exact gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet wel een beetje bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Meizu MX6 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Meizu MX6. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is heel eenvoudig, je hoeft alleen maar op de powerknop van de Meizu MX6 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Als je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet aanwezig op je Meizu MX6. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed mogelijk om zonder moeilijkheid een screenshot te maken door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een simpele manier wenst om een schermafbeelding te maken met je Meizu MX6, weet dat er een heleboel applicaties zijn die je de mogelijkheid geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, hoe je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hiervoor besproken alternatieven. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Meizu MX6 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is erg interessant wanneer je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus kiezen of je eerder het menu en de knoppen van je Meizu MX6 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Meizu MX6

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel terug kunnen vinden op Meizu MX6. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, dan moet je wel weten waar deze zich bevindt. Normaal worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die bereikbaar is vanuit de Meizu MX6 fotogalerij. En daar zul je inderdaad een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!