Hoe maak je een schermafbeelding op Huawei P9 .

In veel omstandigheden is het heel praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Huawei P9. Hetzij je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een bijzondere webweergave wilt opnemen. Daarom is het nu important de methode om een screenshot te kunnen maken op je Huawei P9 te beheersen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen namelijk verscheidene manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Huawei P9 en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot maakt met de knoppen van de telefoon. Vervolgens zullen we zien hoe je een screenshot kunt maken met het Huawei P9-menu. Uiteindelijk zullen we ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-huawei-p9

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Huawei P9

Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Huawei P9. Want, om een schermafbeelding te nemen, hoef je slechts op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen verschillen, volgens het model van je telefoon, maar ze zullen vast corresponderen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Huawei P9 voltooid is, zie je een flitsje op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Als je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet exact tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein minpunt van deze techniek, je moet relatief bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Huawei P9 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Huawei P9. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Op welke manier je dit menu opent, is heel eenvoudig, je hoeft alleen maar op de powerknop van de Huawei P9 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, waaronder mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet aanwezig op je Huawei P9. Wees niet ongerust , het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeite een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een eenvoudige manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Huawei P9, besef dat er een heleboel applicaties zijn die je de mogelijkheid bieden de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor genoemde mogelijkheden. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Huawei P9 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is heel interessant wanneer het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus kiezen of je liever het menu en de knoppen van je Huawei P9 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Huawei P9

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel terug kunnen vinden op Huawei P9. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer overbrengen, dan moet je wel weten waar deze zich bevindt. In het algemeen worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die toegankelijk is vanuit de camerarol van de Huawei P9. Want daar moet je inderdaad een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet dezelfde locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!