Hoe maak je een schermafbeelding op Huawei MediaPad M2 .

In veel situaties is het heel nuttig een schermafbeelding te kunnen maken op een Huawei MediaPad M2. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een prachtige webweergave wilt opnemen. Om die reden is het vandaag de dag important de methode om een screenshot te kunnen maken op je Huawei MediaPad M2 te beheersen. Geen angst , het is niet moeilijk! We kunnen immers verscheidene manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Huawei MediaPad M2 en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Eerst zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met het Huawei MediaPad M2-menu. Als laatst eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-Huawei-MediaPad-M2

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Huawei MediaPad M2

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Huawei MediaPad M2. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen ongetwijfeld corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Huawei MediaPad M2 klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Indien je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet exact tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet nogal bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Huawei MediaPad M2 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Huawei MediaPad M2. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de powerknop van de Huawei MediaPad M2 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties tevoorschijn zien komen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet disponibel op je Huawei MediaPad M2. Maak je echter geen zorgen, het is ook heel goed voorstelbaar om zonder moeite een screenshot te maken met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een simpele methode wenst om een schermafbeelding te maken met je Huawei MediaPad M2, weet dat er een heleboel applicaties zijn die je de possibiliteit bieden de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, hoe je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hierboven besproken alternatieven. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Huawei MediaPad M2 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijk op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is heel interessant als je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je liever het menu en de knoppen van je Huawei MediaPad M2 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Huawei MediaPad M2

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Huawei MediaPad M2. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze zich bevindt. Meestal worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die toegankelijk is via de camerarol van de Huawei MediaPad M2. Want daar zul je namelijk een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet dezelfde locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!