Hoe maak je een schermafbeelding op Huawei Mate 10 .

In veel gelegenheden is het erg handig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Huawei Mate 10. Hetzij je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een prachtige webweergave zou willen opnemen. Daarom is het vandaag important de methode om een screenshot te kunnen maken op je Huawei Mate 10 te beheersen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen namelijk diverse manieren vinden om een schermafbeelding te maken op een Huawei Mate 10 en we gaan ze in deze handleiding bespreken. Ten eerste zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een screenshot kunt maken met het Huawei Mate 10-menu. Als laatst zullen we ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-huawei-mate-10

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Huawei Mate 10

Dit is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Huawei Mate 10. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen maar op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen verschillen, volgens het model van je telefoon, nietemin zullen ze vast overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Huawei Mate 10 klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Indien je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet nogal handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Huawei Mate 10 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Huawei Mate 10. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is heel eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de powerknop van de Huawei Mate 10 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, waaronder mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet disponibel op je Huawei Mate 10. Maak je echter geen zorgen, het is ook heel goed mogelijk om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een makkelijke manier wenst om een schermafbeelding te maken met je Huawei Mate 10, weet dat er een heleboel applicaties zijn die je de mogelijkheid bieden de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, hoe je veel eenvoudiger een screenshot zou kunnen maken dan met de hierboven genoemde alternatieven. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Huawei Mate 10 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijk op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is erg interessant in het geval dat je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je eerder het menu en de knoppen van je Huawei Mate 10 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Huawei Mate 10

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op Huawei Mate 10. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, dan moet je wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die toegankelijk is vanuit de camerarol van de Huawei Mate 10. Want daar moet je inderdaad een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!