Hoe maak je een schermafbeelding op Huawei Mate 10 Pro .

In veel gelegenheden is het zeer praktisch een schermafbeelding te kunnen maken op een Huawei Mate 10 Pro. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een bijzondere webweergave wilt opnemen. Daarom is het vandaag important de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Huawei Mate 10 Pro te beheersen. Wees niet bang, het is niet lastig! We kunnen immers diverse manieren vinden om een schermafbeelding te maken op een Huawei Mate 10 Pro en we gaan ze in deze tutorial behandelen. Eerst zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Dan zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met het Huawei Mate 10 Pro-menu. Uiteindelijk zullen we ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-huawei-mate-10-pro

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Huawei Mate 10 Pro

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Huawei Mate 10 Pro. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, nietemin zullen ze vast corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Huawei Mate 10 Pro voltooid is, zie je een flitsje op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Indien je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet nogal handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Huawei Mate 10 Pro standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Huawei Mate 10 Pro. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Op welke manier je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de Huawei Mate 10 Pro blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties verschijnen, waaronder mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet disponibel op je Huawei Mate 10 Pro. Wees niet ongerust , het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeite een screenshot te maken met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een makkelijke manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Huawei Mate 10 Pro, weet dat er vele applicaties zijn die je de gelegenheid geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, waarmee je veel gemakkelijker een screenshot kan maken dan met de hierboven besproken alternatieven. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Huawei Mate 10 Pro te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant wanneer je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je liever het menu en de knoppen van je Huawei Mate 10 Pro gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Huawei Mate 10 Pro

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op Huawei Mate 10 Pro. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze is. In het algemeen worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die bereikbaar is via de camerarol van de Huawei Mate 10 Pro. Want daar zul je namelijk een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet een gelijke locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!