Hoe maak je een schermafbeelding op HTC Desire 820 .

In veel situaties is het erg nuttig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een HTC Desire 820. Hetzij je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een prachtige webweergave wilt opnemen. Om die reden is het nu belangrijk de techniek om een screenshot te kunnen maken op je HTC Desire 820 te kennen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen immers verschillende manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een HTC Desire 820 en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Ten eerste zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Dan zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met het HTC Desire 820-menu. Uiteindelijk zullen we ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-htc-desire-820

Maak een schermafbeelding met de knoppen van HTC Desire 820

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je HTC Desire 820. Want, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen maar op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen verschillen, volgens het model van je telefoon, desondanks zullen ze zeker overeenkomen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je HTC Desire 820 klaar is, zie je een flitsje op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Ingeval je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet wel een beetje handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het HTC Desire 820 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op HTC Desire 820. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Op welke manier je dit menu opent, is heel makkelijk, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de HTC Desire 820 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, waaronder mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet beschikbaar op je HTC Desire 820. Wees niet ongerust , het is ook heel goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een eenvoudige methode wilt om een schermafbeelding te maken met je HTC Desire 820, weet dat er vele applicaties bestaan die je de possibiliteit bieden de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot zou kunnen maken dan met de hierboven besproken alternatieven. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je HTC Desire 820 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt gelijktijdig op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is erg interessant indien je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus kiezen of je eerder het menu en de knoppen van je HTC Desire 820 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op HTC Desire 820

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze ook op kunnen sporen op HTC Desire 820. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze is. In het algemeen worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die bereikbaar is via de camerarol van de HTC Desire 820. Want daar moet je namelijk een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!