Hoe maak je een schermafbeelding op HTC Desire 530 .

In veel situaties is het heel nuttig een schermafbeelding te kunnen maken op een HTC Desire 530. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een opvallende webweergave zou willen opnemen. Daarom is het vandaag de dag belangrijk de manier om een screenshot te kunnen maken op je HTC Desire 530 te beheersen. Geen angst , het is niet ingewikkeld! We kunnen namelijk verscheidene methodes vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een HTC Desire 530 en we gaan ze in deze handleiding bespreken. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met het HTC Desire 530-menu. Als laatst zullen we ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-htc-desire-530

Maak een schermafbeelding met de knoppen van HTC Desire 530

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je HTC Desire 530. Want, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen variëren, volgens het model van je telefoon, maar ze zullen zeker corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je HTC Desire 530 voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Ingeval je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet exact gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet relatief bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het HTC Desire 530 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op HTC Desire 530. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft alleen maar op de powerknop van de HTC Desire 530 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met meerdere opties tevoorschijn zien komen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze misschien niet beschikbaar op je HTC Desire 530. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te maken door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een makkelijke methode wilt om een schermafbeelding te maken met je HTC Desire 530, weet dat er een heleboel applicaties bestaan die je de possibiliteit geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hiervoor genoemde alternatieven. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je HTC Desire 530 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt gelijktijdig op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is erg interessant wanneer het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus besluiten of je eerder het menu en de knoppen van je HTC Desire 530 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op HTC Desire 530

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze ook op kunnen sporen op HTC Desire 530. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer doorsturen, dan moet je wel weten waar deze is. In het algemeen worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die bereikbaar is via de camerarol van de HTC Desire 530. Want daar moet je namelijk een map kunnen tegenkomen die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!