Hoe maak je een schermafbeelding op Honor 9 .

In veel gelegenheden is het erg praktisch een schermafbeelding te kunnen maken op een Honor 9. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een bijzondere webweergave wilt opnemen. Om die reden is het nu van belang de methode om een screenshot te kunnen maken op je Honor 9 te beheersen. Geen angst , het is niet lastig! We kunnen namelijk diverse manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Honor 9 en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot kan maken dankzij de knoppen van de telefoon. Dan zullen we zien hoe je een screenshot maakt met het Honor 9-menu. Uiteindelijk eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-honor-9

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Honor 9

Dit is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Honor 9. Want, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen maar op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen verschillen, volgens het model van je telefoon, maar ze zullen ongetwijfeld corresponderen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Honor 9 voltooid is, zie je een flitsje op het scherm van de telephoon en een klein sluitergeluidje. Indien je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet relatief handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Honor 9 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Honor 9. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Op welke manier je dit menu opent, is echt makkelijk, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de Honor 9 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Als je deze optie niet ziet, is deze misschien niet disponibel op je Honor 9. Wees niet ongerust , het is ook totaal goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te maken door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een eenvoudige methode wenst om een schermafbeelding te maken met je Honor 9, besef dat er vele applicaties bestaan die je de mogelijkheid geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, waarmee je veel gemakkelijker een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor besproken opties. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Honor 9 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt gelijktijdig op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is erg interessant indien het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je eerder het menu en de knoppen van je Honor 9 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Honor 9

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Honor 9. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer doorsturen, dan moet je wel weten waar deze zich bevindt. Normaal worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die toegankelijk is via de camerarol van de Honor 9. En daar zul je inderdaad een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet een gelijke locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!