Hoe maak je een schermafbeelding op Honor 8 Pro .

In veel gelegenheden is het erg praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Honor 8 Pro. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een opvallende webweergave zou willen opnemen. Daarom is het vandaag important de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Honor 8 Pro te beheersen. Wees niet bang, het is niet ingewikkeld! We kunnen namelijk diverse manieren vinden om een schermafbeelding te maken op een Honor 8 Pro en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Ten eerste zullen we zien hoe je een screenshot maakt met de knoppen van de telefoon. Dan zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met het Honor 8 Pro-menu. Ten slotte zullen we ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-honor-8-pro

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Honor 8 Pro

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Honor 8 Pro. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen maar op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen zeker corresponderen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Honor 8 Pro voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de telephoon en een klein sluitergeluidje. Als je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet exact gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet wel een beetje handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Honor 8 Pro standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Honor 8 Pro. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is heel makkelijk, je hoeft alleen maar op de powerknop van de Honor 8 Pro blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties verschijnen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet aanwezig op je Honor 8 Pro. Wees niet ongerust , het is ook heel goed voorstelbaar om zonder moeite een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een eenvoudige manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Honor 8 Pro, besef dat er een heleboel applicaties bestaan die je de gelegenheid geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, hoe je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hiervoor genoemde mogelijkheden. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Honor 8 Pro te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt gelijktijdig op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant indien je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je eerder het menu en de knoppen van je Honor 8 Pro gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Honor 8 Pro

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook op kunnen sporen op Honor 8 Pro. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die toegankelijk is vanuit de camerarol van de Honor 8 Pro. Want daar zul je namelijk een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!