Hoe maak je een schermafbeelding op Honor 5A .

In veel omstandigheden is het zeer praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Honor 5A. Hetzij je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een bijzondere webweergave zou willen opnemen. Om die reden is het nu important de methode om een screenshot te kunnen maken op je Honor 5A te beheersen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen namelijk verscheidene methodes vinden om een schermafbeelding te maken op een Honor 5A en we gaan ze in deze tutorial behandelen. Eerst zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met het Honor 5A-menu. Uiteindelijk eindigen we met te ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-honor-5a

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Honor 5A

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Honor 5A. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen vast corresponderen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Honor 5A klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de telephoon en een klein sluitergeluidje. Indien je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet exact tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel minpunt van deze techniek, je moet wel een beetje handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Honor 5A standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Honor 5A. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is echt makkelijk, je hoeft alleen maar op de powerknop van de Honor 5A blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet aanwezig op je Honor 5A. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een simpele manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Honor 5A, besef dat er vele applicaties zijn die je de mogelijkheid bieden de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot zou kunnen maken dan met de hierboven besproken alternatieven. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Honor 5A te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt gelijktijdig op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant als je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je eerder het menu en de knoppen van je Honor 5A gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Honor 5A

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze ook op kunnen sporen op Honor 5A. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze zich bevindt. Normaal worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die bereikbaar is vanuit de Honor 5A fotogalerij. En daar zul je inderdaad een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!