Hoe maak je een schermafbeelding op Google Pixel .

In veel situaties is het zeer nuttig een schermafbeelding te kunnen maken op een Google Pixel. Hetzij je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een bijzondere webweergave wilt opnemen. Daarom is het vandaag de dag belangrijk de manier om een screenshot te kunnen maken op je Google Pixel te beheersen. Geen angst , het is niet lastig! We kunnen immers verschillende methodes vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Google Pixel en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we zien hoe je een screenshot maakt met het Google Pixel-menu. Ten slotte eindigen we met te ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-google-pixel

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Google Pixel

Dit is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Google Pixel. Want, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen maar op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen ongetwijfeld overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Google Pixel voltooid is, zie je een flitsje op het scherm van de telephoon en een klein sluitergeluidje. Ingeval je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet exact gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een klein minpunt van deze techniek, je moet wel een beetje bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Google Pixel standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Google Pixel. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is heel makkelijk, je hoeft uitsluitend op de powerknop van de Google Pixel blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Indien je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet disponibel op je Google Pixel. Wees niet ongerust , het is ook heel goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te maken door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een makkelijke methode wenst om een schermafbeelding te maken met je Google Pixel, besef dat er een heleboel applicaties bestaan die je de possibiliteit geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, waarmee je veel gemakkelijker een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor besproken mogelijkheden. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Google Pixel te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant wanneer het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je liever het menu en de knoppen van je Google Pixel gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Google Pixel

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op Google Pixel. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, dan moet je wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die toegankelijk is via de camerarol van de Google Pixel. Want daar zul je namelijk een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!