Hoe maak je een schermafbeelding op Google Nexus 5X .

In veel gelegenheden is het zeer handig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Google Nexus 5X. Hetzij je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een opvallende webweergave zou willen opnemen. Daarom is het nu belangrijk de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Google Nexus 5X te kennen. Wees niet bang, het is niet lastig! We kunnen namelijk diverse methodes vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Google Nexus 5X en we gaan ze in deze handleiding bespreken. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Dan zullen we zien hoe je een screenshot kunt maken met het Google Nexus 5X-menu. Als laatst zullen we ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-google-nexus-5x

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Google Nexus 5X

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Google Nexus 5X. Inderdaad, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen maar op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, desondanks zullen ze vast overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Google Nexus 5X klaar is, zie je een flitsje op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Indien je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet exact tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel minpunt van deze techniek, je moet wel een beetje bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Google Nexus 5X standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op Google Nexus 5X. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Op welke manier je dit menu opent, is heel makkelijk, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de Google Nexus 5X blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet aanwezig op je Google Nexus 5X. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een simpele methode wilt om een schermafbeelding te maken met je Google Nexus 5X, besef dat er een heleboel applicaties zijn die je de mogelijkheid geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, hoe je veel eenvoudiger een screenshot zou kunnen maken dan met de hierboven genoemde opties. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Google Nexus 5X te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijk op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is heel interessant wanneer het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je eerder het menu en de knoppen van je Google Nexus 5X gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Google Nexus 5X

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Google Nexus 5X. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die toegankelijk is via de camerarol van de Google Nexus 5X. Want daar zul je inderdaad een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!