Hoe maak je een schermafbeelding op Google Nexus 5 .

In veel situaties is het erg praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Google Nexus 5. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een bijzondere webweergave wilt opnemen. Om die reden is het vandaag van belang de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Google Nexus 5 te beheersen. Wees niet bang, het is niet ingewikkeld! We kunnen namelijk verscheidene methodes vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Google Nexus 5 en we gaan ze in deze handleiding bespreken. Eerst zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met het Google Nexus 5-menu. Als laatst eindigen we met te ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-google-nexus-5

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Google Nexus 5

Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Google Nexus 5. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen maar op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, nietemin zullen ze vast corresponderen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Google Nexus 5 klaar is, zie je een flitsje op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Ingeval je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een subtiel minpunt van deze techniek, je moet wel een beetje bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Google Nexus 5 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Google Nexus 5. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Op welke manier je dit menu opent, is heel eenvoudig, je hoeft alleen maar op de aan-uit-knop van de Google Nexus 5 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, waaronder mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Als je deze optie niet ziet, is deze misschien niet aanwezig op je Google Nexus 5. Wees niet ongerust , het is ook heel goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een simpele methode wenst om een schermafbeelding te maken met je Google Nexus 5, weet dat er een heleboel applicaties zijn die je de gelegenheid bieden de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, hoe je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hiervoor besproken mogelijkheden. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Google Nexus 5 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is heel interessant in het geval dat het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus kiezen of je eerder het menu en de knoppen van je Google Nexus 5 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Google Nexus 5

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op Google Nexus 5. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, moet je dan wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die bereikbaar is via de Google Nexus 5 fotogalerij. Want daar moet je inderdaad een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet dezelfde locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!