Hoe maak je een schermafbeelding op Doogee X6 .

In veel gelegenheden is het heel nuttig een schermafbeelding te kunnen maken op een Doogee X6. Hetzij je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een bijzondere webweergave wilt opnemen. Om die reden is het nu important de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Doogee X6 te beheersen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen namelijk diverse manieren vinden om een schermafbeelding te maken op een Doogee X6 en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Ten eerste zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met de knoppen van de telefoon. Dan zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met het Doogee X6-menu. Uiteindelijk zullen we ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-doogee-x6

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Doogee X6

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Doogee X6. Want, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen maar op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, nietemin zullen ze zeker overeenkomen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Doogee X6 voltooid is, zie je een flitsje op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Als je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet wel een beetje handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Doogee X6 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op Doogee X6. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is heel makkelijk, je hoeft alleen maar op de aan-uit-knop van de Doogee X6 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, waaronder mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet beschikbaar op je Doogee X6. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te maken met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een makkelijke methode wenst om een schermafbeelding te maken met je Doogee X6, weet dat er vele applicaties bestaan die je de mogelijkheid geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, hoe je veel gemakkelijker een screenshot kan maken dan met de hierboven genoemde mogelijkheden. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Doogee X6 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt gelijktijdig op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant indien je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus besluiten of je eerder het menu en de knoppen van je Doogee X6 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Doogee X6

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze wel terug kunnen vinden op Doogee X6. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer doorsturen, dan moet je wel weten waar deze zich bevindt. In het algemeen worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die toegankelijk is via de camerarol van de Doogee X6. En daar moet je inderdaad een map kunnen tegenkomen die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!