Hoe maak je een schermafbeelding op Doogee T5 .

In veel gelegenheden is het heel handig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Doogee T5. Hetzij je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een opvallende webweergave wilt opnemen. Om die reden is het vandaag belangrijk de methode om een screenshot te kunnen maken op je Doogee T5 te beheersen. Geen angst , het is niet ingewikkeld! We kunnen namelijk verscheidene manieren vinden om een schermafbeelding te maken op een Doogee T5 en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we zien hoe je een screenshot kunt maken met het Doogee T5-menu. Als laatst eindigen we met te ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-doogee-t5

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Doogee T5

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Doogee T5. Want, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, nietemin zullen ze ongetwijfeld overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Doogee T5 klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de telephoon en een klein sluitergeluidje. Ingeval je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een subtiel minpunt van deze techniek, je moet relatief handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Doogee T5 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Doogee T5. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Op welke manier je dit menu opent, is heel makkelijk, je hoeft alleen maar op de aan-uit-knop van de Doogee T5 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties verschijnen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet disponibel op je Doogee T5. Wees niet ongerust , het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een simpele manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Doogee T5, weet dat er een heleboel applicaties zijn die je de gelegenheid geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, waarmee je veel gemakkelijker een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor genoemde opties. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Doogee T5 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt gelijktijdig op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is heel interessant wanneer het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je liever het menu en de knoppen van je Doogee T5 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Doogee T5

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze wel terug kunnen vinden op Doogee T5. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, dan moet je wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die bereikbaar is via de camerarol van de Doogee T5. Want daar moet je inderdaad een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!