Hoe maak je een schermafbeelding op BQ Aquaris M5 .

In veel gelegenheden is het erg praktisch een schermafbeelding te kunnen maken op een BQ Aquaris M5. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een bijzondere webweergave zou willen opnemen. Daarom is het vandaag belangrijk de manier om een screenshot te kunnen maken op je BQ Aquaris M5 te beheersen. Geen angst , het is niet moeilijk! We kunnen immers verscheidene manieren vinden om een schermafbeelding te maken op een BQ Aquaris M5 en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot maakt met de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met het BQ Aquaris M5-menu. Als laatst eindigen we met te ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-bq-aquaris-m5

Maak een schermafbeelding met de knoppen van BQ Aquaris M5

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je BQ Aquaris M5. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen maar op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, nietemin zullen ze zeker overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je BQ Aquaris M5 voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Indien je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet wel een beetje handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het BQ Aquaris M5 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op BQ Aquaris M5. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft alleen maar op de powerknop van de BQ Aquaris M5 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties verschijnen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet beschikbaar op je BQ Aquaris M5. Wees niet ongerust , het is ook heel goed mogelijk om zonder moeilijkheid een screenshot te maken door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een simpele manier wilt om een schermafbeelding te maken met je BQ Aquaris M5, weet dat er vele applicaties zijn die je de mogelijkheid geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hierboven besproken mogelijkheden. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je BQ Aquaris M5 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt gelijktijdig op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is heel interessant als je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je eerder het menu en de knoppen van je BQ Aquaris M5 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op BQ Aquaris M5

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze ook op kunnen sporen op BQ Aquaris M5. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, dan moet je wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die bereikbaar is via de BQ Aquaris M5 fotogalerij. Want daar moet je inderdaad een map kunnen tegenkomen die alle opnames bevat. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!