Hoe maak je een schermafbeelding op Asus ZenFone Go .

In veel omstandigheden is het heel handig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Asus ZenFone Go. Hetzij je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een bijzondere webweergave zou willen opnemen. Daarom is het vandaag important de methode om een screenshot te kunnen maken op je Asus ZenFone Go te beheersen. Wees niet bang, het is niet ingewikkeld! We kunnen namelijk verscheidene manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Asus ZenFone Go en we gaan ze in deze handleiding bespreken. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Vervolgens zullen we zien hoe je een screenshot kunt maken met het Asus ZenFone Go-menu. Als laatst eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-asus-zenfone-go

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Asus ZenFone Go

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Asus ZenFone Go. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen maar op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen variëren, volgens het model van je telefoon, maar ze zullen vast corresponderen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Asus ZenFone Go voltooid is, zie je een flitsje op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Indien je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet exact tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel minpunt van deze techniek, je moet relatief handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Asus ZenFone Go standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Asus ZenFone Go. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is echt makkelijk, je hoeft alleen maar op de aan-uit-knop van de Asus ZenFone Go blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties tevoorschijn zien komen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Als je deze optie niet ziet, is deze misschien niet beschikbaar op je Asus ZenFone Go. Wees niet ongerust , het is ook heel goed mogelijk om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een makkelijke manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Asus ZenFone Go, weet dat er een heleboel applicaties bestaan die je de possibiliteit geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, hoe je veel eenvoudiger een screenshot zou kunnen maken dan met de hierboven besproken opties. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Asus ZenFone Go te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant in het geval dat het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je eerder het menu en de knoppen van je Asus ZenFone Go gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Asus ZenFone Go

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op Asus ZenFone Go. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die bereikbaar is vanuit de camerarol van de Asus ZenFone Go. En daar zul je inderdaad een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!