Hoe maak je een schermafbeelding op ARCHOS Diamond Alpha .

In veel omstandigheden is het erg praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een ARCHOS Diamond Alpha. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een bijzondere webweergave zou willen opnemen. Om die reden is het nu van belang de manier om een screenshot te kunnen maken op je ARCHOS Diamond Alpha te kennen. Wees niet bang, het is niet ingewikkeld! We kunnen namelijk verschillende methodes vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een ARCHOS Diamond Alpha en we gaan ze in deze handleiding bespreken. Eerst zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Dan zullen we bekijken hoe je een screenshot kunt maken met het ARCHOS Diamond Alpha-menu. Als laatst eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-archos-diamond-alpha

Maak een schermafbeelding met de knoppen van ARCHOS Diamond Alpha

Dit is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je ARCHOS Diamond Alpha. Inderdaad, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je slechts op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, nietemin zullen ze ongetwijfeld overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je ARCHOS Diamond Alpha voltooid is, zie je een flitsje op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Indien je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet nogal bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het ARCHOS Diamond Alpha standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op ARCHOS Diamond Alpha. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is heel eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de ARCHOS Diamond Alpha blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met meerdere opties tevoorschijn zien komen, waaronder mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet disponibel op je ARCHOS Diamond Alpha. Wees niet ongerust , het is ook totaal goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een eenvoudige methode wenst om een schermafbeelding te maken met je ARCHOS Diamond Alpha, besef dat er vele applicaties bestaan die je de gelegenheid bieden de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor genoemde alternatieven. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je ARCHOS Diamond Alpha te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijk op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is erg interessant indien je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus kiezen of je eerder het menu en de knoppen van je ARCHOS Diamond Alpha gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op ARCHOS Diamond Alpha

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook op kunnen sporen op ARCHOS Diamond Alpha. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, dan moet je wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die toegankelijk is via de camerarol van de ARCHOS Diamond Alpha. Want daar moet je inderdaad een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!