Hoe maak je een schermafbeelding op Aquaris X5 .

In veel omstandigheden is het zeer praktisch een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Aquaris X5. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een opvallende webweergave wilt opnemen. Daarom is het vandaag de dag important de methode om een screenshot te kunnen maken op je Aquaris X5 te beheersen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen immers diverse manieren vinden om een schermafbeelding te maken op een Aquaris X5 en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot kan maken dankzij de knoppen van de telefoon. Vervolgens zullen we zien hoe je een screenshot kunt maken met het Aquaris X5-menu. Ten slotte eindigen we met te ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-aquaris-x5

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Aquaris X5

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Aquaris X5. Inderdaad, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen maar op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen verschillen, volgens het model van je telefoon, desondanks zullen ze zeker corresponderen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Aquaris X5 klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de telephoon en het welbekende geluid van de camerasluiter. Als je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel nadeel van deze techniek, je moet relatief handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Aquaris X5 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op Aquaris X5. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Op welke manier je dit menu opent, is heel makkelijk, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de Aquaris X5 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties verschijnen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet aanwezig op je Aquaris X5. Wees niet ongerust , het is ook heel goed voorstelbaar om zonder moeite een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een simpele methode wilt om een schermafbeelding te maken met je Aquaris X5, weet dat er vele applicaties bestaan die je de mogelijkheid bieden de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, hoe je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hierboven besproken mogelijkheden. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Aquaris X5 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt gelijktijdig op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is erg interessant wanneer het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial als je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je eerder het menu en de knoppen van je Aquaris X5 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Aquaris X5

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op Aquaris X5. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer overbrengen, dan moet je wel weten waar deze is. In het algemeen worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die bereikbaar is vanuit de camerarol van de Aquaris X5. Want daar zul je inderdaad een map kunnen vinden met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!