Hoe maak je een schermafbeelding op Alcatel One Touch Pop C5 .

In veel situaties is het erg handig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Alcatel One Touch Pop C5. Hetzij je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een opvallende webweergave zou willen opnemen. Daarom is het nu important de manier om een screenshot te kunnen maken op je Alcatel One Touch Pop C5 te beheersen. Wees niet bang, het is niet ingewikkeld! We kunnen namelijk verschillende manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Alcatel One Touch Pop C5 en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Ten eerste zullen we zien hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we zien hoe je een screenshot kunt maken met het Alcatel One Touch Pop C5-menu. Ten slotte zullen we ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-alcatel-one-touch-pop-c5

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Alcatel One Touch Pop C5

Dit is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Alcatel One Touch Pop C5. Want, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen maar op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, nietemin zullen ze vast overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Alcatel One Touch Pop C5 voltooid is, zie je een flitsje op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Ingeval je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een subtiel minpunt van deze techniek, je moet relatief bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Alcatel One Touch Pop C5 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Alcatel One Touch Pop C5. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Op welke manier je dit menu opent, is heel eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de powerknop van de Alcatel One Touch Pop C5 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet beschikbaar op je Alcatel One Touch Pop C5. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te realiseren met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een simpele methode wilt om een schermafbeelding te maken met je Alcatel One Touch Pop C5, weet dat er een heleboel applicaties bestaan die je de gelegenheid bieden de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, hoe je veel eenvoudiger een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor genoemde mogelijkheden. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Alcatel One Touch Pop C5 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te tikken, of je drukt tegelijk op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is heel interessant als het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus kiezen of je liever het menu en de knoppen van je Alcatel One Touch Pop C5 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Alcatel One Touch Pop C5

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Alcatel One Touch Pop C5. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, dan moet je wel weten waar deze zich bevindt. Meestal worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die toegankelijk is vanuit de Alcatel One Touch Pop C5 fotogalerij. Want daar moet je namelijk een map kunnen tegenkomen die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!