Hoe maak je een schermafbeelding op Alcatel One Touch Idol 4S .

In veel situaties is het zeer praktisch een schermafbeelding te kunnen maken op een Alcatel One Touch Idol 4S. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een opvallende webweergave zou willen opnemen. Daarom is het vandaag belangrijk de methode om een screenshot te kunnen maken op je Alcatel One Touch Idol 4S te kennen. Wees niet bang, het is niet lastig! We kunnen immers verscheidene manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Alcatel One Touch Idol 4S en we gaan ze in deze handleiding bespreken. Ten eerste zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we zien hoe je een screenshot maakt met het Alcatel One Touch Idol 4S-menu. Uiteindelijk eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-alcatel-one-touch-idol-4s

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Alcatel One Touch Idol 4S

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Alcatel One Touch Idol 4S. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, volgens het model van je telefoon, maar ze zullen ongetwijfeld corresponderen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Alcatel One Touch Idol 4S voltooid is, zie je een flitsje op het scherm van de mobiel, en een klein sluitergeluidje. Als je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet nogal handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Alcatel One Touch Idol 4S standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Alcatel One Touch Idol 4S. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Hoe je dit menu opent, is heel eenvoudig, je hoeft alleen maar op de aan-uit-knop van de Alcatel One Touch Idol 4S blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met verschillende opties verschijnen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Als je deze optie niet ziet, is deze misschien niet beschikbaar op je Alcatel One Touch Idol 4S. Maak je echter geen zorgen, het is ook heel goed mogelijk om zonder moeilijkheid een screenshot te maken met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een makkelijke manier wenst om een schermafbeelding te maken met je Alcatel One Touch Idol 4S, weet dat er vele applicaties bestaan die je de possibiliteit geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, hoe je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hierboven genoemde opties. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Alcatel One Touch Idol 4S te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijk op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de aan-uitknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is heel interessant als je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

De keuze is aan jou of je eerder het menu en de knoppen van je Alcatel One Touch Idol 4S gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Alcatel One Touch Idol 4S

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Alcatel One Touch Idol 4S. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, dan moet je wel weten waar deze zich bevindt. In het algemeen worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die toegankelijk is vanuit de camerarol van de Alcatel One Touch Idol 4S. En daar moet je namelijk een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!