Hoe maak je een schermafbeelding op Alcatel One Touch Idol 3 .

In veel gelegenheden is het erg nuttig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Alcatel One Touch Idol 3. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een opvallende webweergave wilt opnemen. Om die reden is het nu important de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Alcatel One Touch Idol 3 te beheersen. Wees niet bang, het is niet lastig! We kunnen immers verschillende manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Alcatel One Touch Idol 3 en we gaan ze in deze handleiding bespreken. Ten eerste zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we bekijken hoe je een screenshot maakt met het Alcatel One Touch Idol 3-menu. Als laatst eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-alcatel-one-touch-idol-3

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Alcatel One Touch Idol 3

Dit is ongetwijfeld de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Alcatel One Touch Idol 3. Inderdaad, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen verschillen, volgens het model van je telefoon, maar ze zullen vast overeenkomen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Alcatel One Touch Idol 3 klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de telephoon en een klein sluitergeluidje. Indien je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet exact gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet nogal bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Alcatel One Touch Idol 3 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het is mogelijk dat deze werkt op Alcatel One Touch Idol 3. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Op welke manier je dit menu opent, is echt makkelijk, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de Alcatel One Touch Idol 3 blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet beschikbaar op je Alcatel One Touch Idol 3. Wees niet ongerust , het is ook heel goed voorstelbaar om zonder moeite een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een simpele manier wenst om een schermafbeelding te maken met je Alcatel One Touch Idol 3, besef dat er een heleboel applicaties zijn die je de mogelijkheid geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, hoe je veel eenvoudiger een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor besproken alternatieven. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Alcatel One Touch Idol 3 te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt gelijktijdig op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is heel interessant indien het je niet is gelukt hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus besluiten of je liever het menu en de knoppen van je Alcatel One Touch Idol 3 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Alcatel One Touch Idol 3

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Alcatel One Touch Idol 3. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze zich bevindt. In het algemeen worden schermafbeeldingen geregistreerd in een map die toegankelijk is vanuit de camerarol van de Alcatel One Touch Idol 3. Want daar zul je inderdaad een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!