Hoe maak je een schermafbeelding op Alcatel 5 .

In veel omstandigheden is het erg handig een schermafbeelding te kunnen maken op een Alcatel 5. Of je nu een screenshot zou willen maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd ofwel een prachtige webweergave zou willen opnemen. Daarom is het vandaag de dag belangrijk de methode om een screenshot te kunnen maken op je Alcatel 5 te beheersen. Geen angst , het is niet lastig! We kunnen namelijk diverse manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Alcatel 5 en we gaan ze in deze tutorial behandelen. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot maakt met de knoppen van de telefoon. Dan zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met het Alcatel 5-menu. Ten slotte eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-Alcatel-5

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Alcatel 5

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Alcatel 5. Inderdaad, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen waarop, je moet drukken, kunnen variëren, afhankelijk van het model van je telefoon, desondanks zullen ze ongetwijfeld overeenkomen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Alcatel 5 voltooid is, zie je een flitsje op het scherm van de telephoon en een klein sluitergeluidje. Indien je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een subtiel minpunt van deze techniek, je moet wel een beetje handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Alcatel 5 standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Alcatel 5. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is heel eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de powerknop van de Alcatel 5 blijven te drukken. Als je dat hebt gedaan , zul je nu het slaapmenu met meerdere opties tevoorschijn zien komen, waaronder mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet aanwezig op je Alcatel 5. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te maken met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een eenvoudige methode wenst om een schermafbeelding te maken met je Alcatel 5, weet dat er vele applicaties zijn die je de possibiliteit geven de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, waarmee je veel gemakkelijker een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor besproken opties. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Alcatel 5 te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijk op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt op hetzelfde moment op de powerknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is zeer interessant indien je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je liever het menu en de knoppen van je Alcatel 5 gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Alcatel 5

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel terug kunnen vinden op Alcatel 5. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer overbrengen, dan moet je wel weten waar deze zich bevindt. Normaal worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die toegankelijk is via de camerarol van de Alcatel 5. En daar zul je inderdaad een map kunnen tegenkomen die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!