Hoe maak je een schermafbeelding op ALCATEL 1X .

In veel omstandigheden is het zeer handig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een ALCATEL 1X. Hetzij je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een prachtige webweergave wilt opnemen. Om die reden is het vandaag belangrijk de techniek om een screenshot te kunnen maken op je ALCATEL 1X te beheersen. Wees niet bang, het is niet moeilijk! We kunnen immers verscheidene manieren vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een ALCATEL 1X en we gaan ze in deze handleiding behandelen. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot maakt met de knoppen van de telefoon. Dan zullen we zien hoe je een screenshot kan maken met het ALCATEL 1X-menu. Als laatst zullen we ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-ALCATEL-1X

Maak een schermafbeelding met de knoppen van ALCATEL 1X

Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je ALCATEL 1X. Inderdaad, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, volgens het model van je telefoon, maar ze zullen ongetwijfeld corresponderen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je ALCATEL 1X voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Ingeval je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein minpunt van deze techniek, je moet nogal handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het ALCATEL 1X standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op ALCATEL 1X. De techniek is zich te bedienen van het slaapmenu om de optie Schermvastlegging te gebruiken. Op welke manier je dit menu opent, is heel eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de ALCATEL 1X blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties verschijnen, zoals mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Als je deze optie niet ziet, is deze misschien niet beschikbaar op je ALCATEL 1X. Maak je echter geen zorgen, het is ook totaal goed mogelijk om zonder moeilijkheid een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een eenvoudige manier wilt om een schermafbeelding te maken met je ALCATEL 1X, weet dat er een heleboel applicaties bestaan die je de gelegenheid geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hierboven besproken mogelijkheden. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je ALCATEL 1X te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt gelijktijdig op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is erg interessant wanneer je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je liever het menu en de knoppen van je ALCATEL 1X gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op ALCATEL 1X

Schermafbeeldingen maken is leuk, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op ALCATEL 1X. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, dan moet je wel weten waar deze is. Meestal worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die toegankelijk is via de camerarol van de ALCATEL 1X. Want daar moet je namelijk een map kunnen vinden die alle opnames bevat. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!