Hoe maak je een schermafbeelding op Acer Liquid Z2 Duo .

In veel omstandigheden is het heel nuttig een schermafbeelding te kunnen realiseren op een Acer Liquid Z2 Duo. Hetzij je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een prachtige webweergave wilt opnemen. Om die reden is het nu important de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Acer Liquid Z2 Duo te beheersen. Geen angst , het is niet lastig! We kunnen immers verschillende methodes vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Acer Liquid Z2 Duo en we gaan ze in deze tutorial behandelen. Eerst zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met de knoppen van de telefoon. Dan zullen we bekijken hoe je een screenshot kan maken met het Acer Liquid Z2 Duo-menu. Als laatst zullen we ontdekken wat de methode is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-acer-liquid-z2-duo

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Acer Liquid Z2 Duo

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Acer Liquid Z2 Duo. Want, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen verschillen, afhankelijk van het model van je telefoon, maar ze zullen ongetwijfeld overeenkomen met een van de volgende technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Als de schermafbeelding op je Acer Liquid Z2 Duo voltooid is, zie je een korte flits op het scherm van de telephoon en een klein sluitergeluidje. Ingeval je dat niet ziet of hoort, betekent dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het komt nog wel eens voor dat je niet exact gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet wel een beetje handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Acer Liquid Z2 Duo standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Acer Liquid Z2 Duo. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Op welke manier je dit menu opent, is echt eenvoudig, je hoeft uitsluitend op de aan-uit-knop van de Acer Liquid Z2 Duo blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met verschillende opties tevoorschijn zien komen, waaronder mobiel weer opstarten of de vliegtuigmodus. Als je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie waar te maken. Indien je deze optie niet ziet, is deze misschien niet aanwezig op je Acer Liquid Z2 Duo. Maak je echter geen zorgen, het is ook heel goed mogelijk om zonder moeite een screenshot te realiseren door middel van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een eenvoudige manier wilt om een schermafbeelding te maken met je Acer Liquid Z2 Duo, weet dat er vele applicaties bestaan die je de possibiliteit bieden de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je onderzocht, waarmee je veel eenvoudiger een screenshot zou kunnen maken dan met de hiervoor besproken opties. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Acer Liquid Z2 Duo te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijk op de powerknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de powerknop en de thuisknop. Deze applicatie-optie is heel interessant indien je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus kiezen of je eerder het menu en de knoppen van je Acer Liquid Z2 Duo gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Acer Liquid Z2 Duo

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel terug kunnen vinden op Acer Liquid Z2 Duo. Als je immers een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer doorsturen, dan moet je wel weten waar deze zich bevindt. In het algemeen worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die bereikbaar is via de camerarol van de Acer Liquid Z2 Duo. En daar zul je inderdaad een map kunnen tegenkomen die alle opnames bevat. Het moet een gelijke locatie zijn, veronderstellend dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!