SMS is een van de meest gebruikte communicatiemiddelen vandaag de dag. Een groot deel van ons dagelijks leven staat geschreven in onze sms-gesprekken. Of het nu gaat om het bewaren van een belangrijk zakelijk bericht of een sentimenteel bericht, het is mogelijk om de sms-berichten van je LG G6 op te slaan. Er is eigenlijk maar één methode mogelijk: je moet er een applicatie voor gebruiken omdat Android er geen ingebouwde tool voor heeft. Ten eerste bekijken we hoe je een back-up kan maken van de sms-berichten op je LG G6. En vervolgens hoe je de sms’jes van je LG G6 op je PC of je Mac kunt overzetten.

back-up-sms-lg-g6

Back-up maken van SMS op de LG G6 met de SMS Backup applicatie

Als je de sms-berichten van je LG G6 wilt opslaan, moet je er een applicatie voor gebruiken. In deze tutorial hebben we gekozen voor SMS Backup, omdat deze gemakkelijk te gebruiken is en vooral gratis is. Dus, de eerste stap is het downloaden en installeren van SMS Backup op jouw LG G6. Zodra je dit hebt gedaan, open je de applicatie en klik je op Opslaan. Je kunt dan de locatie van de back-up kiezen, of in het interne geheugen van je LG G6 of op de SD-kaart. Zodra je de locatie geselecteerd hebt, valideer en vink MMS aan, dan sla je die tegelijk ook op. Dit alles gevalideerd en de back-up van je sms-berichten op je LG G6 zal worden uitgevoerd.

SMS overzetten van de LG G6 op je PC of MAC

De eenvoudigste manier om SMS-berichten van je LG G6 naar je PC of MAC te brengen is de eerder gemaakte back-up over te zetten. Je moet dus eerst een back-up maken met de techniek die je in de vorige paragraaf hebt gezien. Wanneer je dit hebt gedaan, hoef je alleen maar het back-upbestand naar je PC of Mac te kopiëren. Dus, je moet een back-up van de sms-berichten op je LG G6 maken en deze vervolgens kopiëren, dan je PC of Mac op je LG G6 aansluiten en het bestand kopiëren. Dat is het, je SMS wordt opgeslagen op je PC of Mac.