Het besparen van de batterij van Huawei Nova 6 SE kan een goede oplossing zijn als de batterij van jouw Huawei Nova 6 SE altijd leeg is. Want in deze tijden en gezien de gebruiksfrequentie van onze smartphones is het besparen van een beetje batterijvermogen geen luxe. Iedereen heeft weleens midden in een feestje of op een cruciaal moment stom genoeg geen batterij meer. Als je niet meer wilt dat je dit elke keer overkomt, hebben we een korte samenvatting gemaakt van alle tips die jou kunnen helpen de batterij van Huawei Nova 6 SE te besparen. Ten eerste bekijken we wat de technieken zijn om de batterij te besparen. En vervolgens wat de gespecialiseerde applicaties zijn in batterijbesparing.

batterij-besparen-Huawei-Nova-6-SE

Onze tips om de batterij van Huawei Nova 6 SE te besparen

Verlaag de helderheid van het scherm van Huawei Nova 6 SE

De display en de achtergrondverlichting van de Huawei Nova 6 SE zijn waarschijnlijk de twee dingen die het meest van de batterij vergen. Aangezien je de display altijd moet gebruiken, kun je de batterij van de Huawei Nova 6 SE het beste besparen door de helderheid te verlagen. Om dit te doen, raden wij je aan de helderheid handmatig te dimmen en niet op automatisch in te stellen.

Sluit de applicaties die je niet gebruikt

Applicaties zijn grote energievreters op de Huawei Nova 6 SE. Daarom adviseren wij je om alle toepassingen die niet worden gebruikt te sluiten. Daarbovenop is het ook interessant om applicaties die op de achtergrond door blijven draaien, af te sluiten door naar het applicatiebeheer te gaan. Sommige applicaties zijn gulziger dan andere.

Schakel internet uit als je het niet gebruikt

Het feit dat 3G of 4G geactiveerd is op de Huawei Nova 6 SE verbruikt batterijvermogen. Inderdaad, een eenvoudige truc om de batterij te sparen is het internet uit te schakelen als je het niet gebruikt. Je zult zien dat het een heleboel batterijlevensduur bespaart.

Wijzig de slaapstand of Time-out scherm op je Huawei Nova 6 SE

Aangezien de display veel stroom verbruikt, is het logisch dat een snelle uitschakeling van de display de batterij bespaart. Wanneer je jouw Huawei Nova 6 SE niet meer gebruikt, is het inderdaad in je eigen belang dat het scherm snel uitgaat. Zet hiervoor de tijd van de slaapstand of Time-out scherm op minimaal.

Zet een zwarte achtergrond op je Huawei Nova 6 SE

Het lijkt dom, maar het is goed om te weten dat een gekleurde achtergrondafbeelding meer energie verbruikt dan een zwarte achtergrond. Dus als je bereid bent om esthetiek op te offeren voor een beetje gebruiksduur van de batterij, dan weet je wat je moet doen.

Schakel de spraakondersteuningsfunctie van je Huawei Nova 6 SE uit

De spraakondersteuning is ook een bron van potentieel energieverbruik. Inderdaad, als je geen gebruik maakt van Android ‘s spraakondersteuning, heeft het geen zin om het te laten activeren. Je kunt het deactiveren in de instellingen, het zal altijd energiebesparend zijn voor jouw Huawei Nova 6 SE.

Gebruik zo weinig mogelijk widgets

De widgets, deze kleine gadgets, zijn zeer praktisch, maar zijn niet zo goed voor de levensduur van de batterij. Dus, hoe minder je ervan hebt, hoe beter het is. Wij adviseren je om ze allemaal te verwijderen en in plaats daarvan de bijbehorende applicaties te gebruiken.

Schakel nutteloze notificaties uit

Sommige applicaties sturen veel notificaties uit, en deze zijn niet altijd nuttig. Bovendien verbruiken notificaties nogal batterijvermogen. Je kunt dus meldingen van applicaties die niet heel belangrijk voor jou zijn, uitschakelen.

Verminder het gebruik van de trilfunctie

Nog iets waar je op moet letten is het gebruik van de trilfunctie. Je zou het misschien niet denken, maar de triller verbruikt meer energie dan de meldingsgeluiden of de beltonen van je Huawei Nova 6 SE. Daarom is het beter de geluiden te gebruiken in plaats van de triller, als dat mogelijk is voor jou.

Bespaar de batterij van de Huawei Nova 6 SE met een gespecialiseerde applicatie

Als je geen zin hebt om al deze handelingen uit te voeren, zijn er toepassingen die de batterij van jouw Huawei Nova 6 SE kunnen besparen. Bijvoorbeeld, applicaties zoals:

maken het mogelijk om alle eerder bekeken instellingen op één plaats te beheren. Zo kun je jouw instellingen aanpassen en veel energie besparen! Het enige wat je hoeft te doen is de applicatie te installeren en je te laten leiden.

Kleine Bonus: om niet met een leeggelopen batterij te zitten

Zelfs met alle tips die we hier hebben beschreven, is het mogelijk dat het batterijvermogen van de Huawei Nova 6 SE niet genoeg is voor jouw gebruik. Want ja, als je jouw Huawei Nova 6 SE de hele dag gebruikt, zal het besparen van de batterij helaas niet genoeg voor je zijn. Wat je dan nodig hebt is een tweede batterij: je kunt veel nieuwe batterijen voor jouw Huawei Nova 6 SE op het internet vinden.