Het kan gebeuren dat de Power-knop op je Xiaomi MiPad 3 het niet meer doet. Bijvoorbeeld doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop is kapot. Natuurlijk, ingeval dit gebeurt, weet je niet meer hoe je jouw Xiaomi MiPad 3 op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het onmogelijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit wellicht mogelijk is. En dat is de reden dat we besloten hebben dit artikel op te schrijven om de diverse technieken te laten zien. Ten eerste zullen we zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Dan zullen we zien hoe je het manueel kan doen. En ten slotte adviseren we je een App die de Xiaomi MiPad 3 opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knopXiaomi-MiPad-3

Forceer de opstart van Xiaomi MiPad 3 zonder Power-knop

Zelfs als de Power-knop van je Xiaomi MiPad 3 het niet meer doet, is het nog steeds haalbaar om de telefoon op te starten. Volg hiervoor de hieronder beschreven stappen :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Xiaomi MiPad 3 start op


Als je Xiaomi MiPad 3 weer is opgestart, raden we je aan naar de laatste stap te gaan die je de mogelijkheid geeft een App te installeren om de Xiaomi MiPad 3 op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je meer een manueel type bent, zou je de Xiaomi MiPad 3 kunnen starten door hem uit elkaar te halen. We raden je het niet per se aan, maar weet dat het weleens kan werken. Als je de Xiaomi MiPad 3 demonteert en je de Power-knop weg haalt, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Soms is het mogelijk de Xiaomi MiPad 3 op te starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Xiaomi MiPad 3 op te starten zonder de power-knop

Als het je is gelukt de Xiaomi MiPad 3 op te starten zonder de Power-knop te gebruiken, zou het een idee zijn om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Vandaar dat we je aanraden de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de defecte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Dus, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Xiaomi MiPad 3 blijven gebruiken.