Het kan gebeuren dat de Power-knop op je XIAOMI Mi A2 Lite het niet meer doet. Bijvoorbeeld doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop reageert niet meer. Natuurlijk, wanneer dit plaats vindt, zou je niet weten hoe je jouw XIAOMI Mi A2 Lite op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het onmogelijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit wellicht mogelijk is. En dat is de reden dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om de verschillende technieken te laten zien. We zullen eerst zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Ten tweede zullen we zien hoe je het manueel kan doen. En ten slotte raden we je een App aan die de XIAOMI Mi A2 Lite opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knopxiaomi-mi-a2-lite

Forceer de opstart van XIAOMI Mi A2 Lite zonder Power-knop

Hoewel de Power-knop van je XIAOMI Mi A2 Lite het niet meer doet, is het nog altijd haalbaar om de telefoon op te starten. Volg hiervoor de hieronder beschreven stappen :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De XIAOMI Mi A2 Lite start op


Als je XIAOMI Mi A2 Lite weer is opgestart, raden we je aan naar de derde stap te gaan die je de gelegenheid geeft een App te installeren om de XIAOMI Mi A2 Lite op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je meer van het handige type bent, is het mogelijk om de XIAOMI Mi A2 Lite te starten door hem uit elkaar te halen. We raden je het niet beslist aan, maar weet dat het soms kan werken. Als je de XIAOMI Mi A2 Lite demonteert en je de Power-knop verwijdert, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Soms is het mogelijk de XIAOMI Mi A2 Lite op te starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om XIAOMI Mi A2 Lite op te starten zonder de power-knop

Als het je is gelukt de XIAOMI Mi A2 Lite op te starten zonder de Power-knop te gebruiken, moet je een manier bedenken om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Vandaar dat we je aanraden de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de defecte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Dus, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw XIAOMI Mi A2 Lite blijven gebruiken.