Het zou kunnen gebeuren dat de Power-knop op je Wiko Rainbow Lite het niet meer doet. Bijvoorbeeld doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop doet het niet meer. Dus, ingeval dit gebeurt, zou je niet weten hoe je jouw Wiko Rainbow Lite op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het onmogelijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit wellicht mogelijk is. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om de diverse technieken te laten zien. Ten eerste zullen we zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Dan zullen we zien hoe je het manueel kan doen. En uiteindelijk adviseren we je een App die de Wiko Rainbow Lite opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knopwiko-rainbow-lite-4g

Forceer de opstart van Wiko Rainbow Lite zonder Power-knop

Zelfs als de Power-knop van je Wiko Rainbow Lite het niet meer doet, is het nog altijd mogelijk om de telefoon op te starten. Voer hiervoor de onderstaande stappen uit :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Wiko Rainbow Lite start op


Zodra je Wiko Rainbow Lite weer is opgestart, raden we je aan naar de laatste stap te gaan die je de mogelijkheid geeft een App te installeren om de Wiko Rainbow Lite op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je nou een manueel type bent, is het mogelijk om de Wiko Rainbow Lite te starten door hem uit elkaar te halen. We raden je het niet beslist aan, maar weet dat het weleens lukt. Als je de Wiko Rainbow Lite demonteert en je de Power-knop weg haalt, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Soms is het mogelijk de Wiko Rainbow Lite op te starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Wiko Rainbow Lite op te starten zonder de power-knop

Zodra je met succes je Wiko Rainbow Lite hebt gestart zonder de Power-knop te gebruiken, moet je een manier bedenken om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Vandaar dat we je aanraden de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de kapotte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Dus, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Wiko Rainbow Lite blijven gebruiken.