Het kan gebeuren dat de Power-knop op je Sony Xperia XZ2 defect is. Bijvoorbeeld doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop reageert niet meer. Natuurlijk, wanneer dit gebeurt, zou je niet weten hoe je jouw Sony Xperia XZ2 op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het onmogelijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit zeker mogelijk is. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel op te schrijven om de verschillende technieken te laten zien. We zullen eerst zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Ten tweede zullen we zien hoe je het manueel kan doen. En ten slotte raden we je een applicatie aan die de Sony Xperia XZ2 opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knopSony-Xperia-XZ2

Forceer de opstart van Sony Xperia XZ2 zonder Power-knop

Zelfs als de Power-knop van je Sony Xperia XZ2 defect is, is het nog steeds haalbaar om de telefoon op te starten. Voer hiervoor de onderstaande stappen uit :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Sony Xperia XZ2 start op


Als je Sony Xperia XZ2 weer is opgestart, raden we je aan naar de laatste stap te gaan die je de mogelijkheid geeft een applicatie te installeren om de Sony Xperia XZ2 op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je nou van het handige type bent, zou je de Sony Xperia XZ2 kunnen starten door hem te demonteren. We raden je het niet per se aan, maar weet dat het weleens kan werken. Als je de Sony Xperia XZ2 uit elkaar haalt en je de Power-knop weg haalt, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Soms is het mogelijk de Sony Xperia XZ2 op te starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Sony Xperia XZ2 op te starten zonder de power-knop

Als het je is gelukt de Sony Xperia XZ2 op te starten zonder de Power-knop te gebruiken, moet je een manier bedenken om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Vandaar dat we je aanraden de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de defecte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Dus, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Sony Xperia XZ2 blijven gebruiken.