Het zou kunnen gebeuren dat de Power-knop op je Sony Xperia XA1 Ultra defect is. Het kan zijn doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop is kapot. Natuurlijk, ingeval dit plaats vindt, zou je niet weten hoe je jouw Sony Xperia XA1 Ultra op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het onmogelijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit wellicht mogelijk is. En dat is de reden dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om de verschillende technieken te laten zien. Ten eerste zullen we zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Dan zullen we zien hoe je het manueel kan doen. En uiteindelijk adviseren we je een App die de Sony Xperia XA1 Ultra opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knopsony-xperia-xa1-ultra

Forceer de opstart van Sony Xperia XA1 Ultra zonder Power-knop

Zelfs wanneer de Power-knop van je Sony Xperia XA1 Ultra het niet meer doet, is het nog steeds haalbaar om de telefoon op te starten. Voer hiervoor de onderstaande stappen uit :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Sony Xperia XA1 Ultra start op


Zodra je Sony Xperia XA1 Ultra weer is opgestart, raden we je aan naar de laatste stap te gaan die je de mogelijkheid geeft een App te installeren om de Sony Xperia XA1 Ultra op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je nou van het handige type bent, zou je de Sony Xperia XA1 Ultra kunnen starten door hem uit elkaar te halen. We raden je het niet beslist aan, maar weet dat het soms kan werken. Als je de Sony Xperia XA1 Ultra uit elkaar haalt en je de Power-knop verwijdert, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Soms is het mogelijk de Sony Xperia XA1 Ultra op te starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Sony Xperia XA1 Ultra op te starten zonder de power-knop

Zodra je met succes je Sony Xperia XA1 Ultra hebt gestart zonder de Power-knop te gebruiken, zou het een idee zijn om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Daarom raden we je aan de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de kapotte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Ja, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Sony Xperia XA1 Ultra blijven gebruiken.