Het zou kunnen gebeuren dat de Power-knop op je Sony Xperia L3 het niet meer doet. Het kan zijn doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop is kapot. Natuurlijk, wanneer dit gebeurt, zou je niet weten hoe je jouw Sony Xperia L3 op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het moeilijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit wellicht mogelijk is. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel op te schrijven om de diverse technieken te laten zien. We zullen eerst zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Ten tweede zullen we zien hoe je het handmatig kan doen. En uiteindelijk adviseren we je een applicatie die de Sony Xperia L3 opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knopsony-xperia-l3

Forceer de opstart van Sony Xperia L3 zonder Power-knop

Zelfs als de Power-knop van je Sony Xperia L3 kapot is, is het nog steeds mogelijk om de telefoon op te starten. Volg hiervoor de hieronder beschreven stappen :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Sony Xperia L3 start op


Zodra je Sony Xperia L3 weer is opgestart, raden we je aan naar de derde stap te gaan die je de mogelijkheid geeft een applicatie te installeren om de Sony Xperia L3 op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je nou van het handige type bent, is het mogelijk om de Sony Xperia L3 te starten door hem uit elkaar te halen. We raden je het niet per se aan, maar weet dat het weleens kan werken. Als je de Sony Xperia L3 uit elkaar haalt en je de Power-knop weg haalt, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Je zou de Sony Xperia L3 op kunnen starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Sony Xperia L3 op te starten zonder de power-knop

Zodra het je is gelukt de Sony Xperia L3 op te starten zonder de Power-knop te gebruiken, zou het een idee zijn om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Daarom raden we je aan de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de defecte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Ja, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Sony Xperia L3 blijven gebruiken.