Het zou kunnen gebeuren dat de Power-knop op je Sony Xperia L2 defect is. Bijvoorbeeld doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop is kapot. Natuurlijk, ingeval dit gebeurt, weet je niet meer hoe je jouw Sony Xperia L2 op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het onmogelijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit zeker mogelijk is. En dat is de reden dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om de diverse technieken te laten zien. Ten eerste zullen we zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Dan zullen we zien hoe je het manueel kan doen. En uiteindelijk raden we je een applicatie aan die de Sony Xperia L2 opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knopSony-Xperia-L2

Forceer de opstart van Sony Xperia L2 zonder Power-knop

Zelfs wanneer de Power-knop van je Sony Xperia L2 kapot is, is het nog altijd mogelijk om de telefoon op te starten. Voer hiervoor de onderstaande stappen uit :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Sony Xperia L2 start op


Zodra je Sony Xperia L2 weer is opgestart, raden we je aan naar de laatste stap te gaan die je de mogelijkheid geeft een applicatie te installeren om de Sony Xperia L2 op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je nou van het handige type bent, zou je de Sony Xperia L2 kunnen starten door hem te demonteren. We raden je het niet per se aan, maar weet dat het weleens lukt. Als je de Sony Xperia L2 demonteert en je de Power-knop verwijdert, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Soms is het mogelijk de Sony Xperia L2 op te starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Sony Xperia L2 op te starten zonder de power-knop

Zodra het je is gelukt de Sony Xperia L2 op te starten zonder de Power-knop te gebruiken, zou het een idee zijn om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Vandaar dat we je aanraden de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de defecte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Ja, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Sony Xperia L2 blijven gebruiken.