Het kan gebeuren dat de Power-knop op je Sony Xperia L1 het niet meer doet. Het kan zijn doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop reageert niet meer. Dus, wanneer dit plaats vindt, zou je niet weten hoe je jouw Sony Xperia L1 op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het onmogelijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit wellicht mogelijk is. En dat is de reden dat we besloten hebben dit artikel op te schrijven om de diverse technieken te laten zien. We zullen eerst zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Ten tweede zullen we zien hoe je het manueel kan doen. En ten slotte raden we je een App aan die de Sony Xperia L1 opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knopsony-xperia-l1

Forceer de opstart van Sony Xperia L1 zonder Power-knop

Zelfs wanneer de Power-knop van je Sony Xperia L1 kapot is, is het nog steeds mogelijk om de telefoon op te starten. Voer hiervoor de onderstaande stappen uit :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Sony Xperia L1 start op


Zodra je Sony Xperia L1 weer is opgestart, raden we je aan naar de derde stap te gaan die je de gelegenheid geeft een App te installeren om de Sony Xperia L1 op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je meer een manueel type bent, zou je de Sony Xperia L1 kunnen starten door hem te demonteren. We raden je het niet beslist aan, maar weet dat het weleens lukt. Als je de Sony Xperia L1 uit elkaar haalt en je de Power-knop weg haalt, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Soms is het mogelijk de Sony Xperia L1 op te starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Sony Xperia L1 op te starten zonder de power-knop

Zodra je met succes je Sony Xperia L1 hebt gestart zonder de Power-knop te gebruiken, zou het een idee zijn om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Daarom raden we je aan de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de defecte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Dus, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Sony Xperia L1 blijven gebruiken.