Het zou kunnen gebeuren dat de Power-knop op je Sony Xperia 10 het niet meer doet. Bijvoorbeeld doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop reageert niet meer. Natuurlijk, wanneer dit gebeurt, zou je niet weten hoe je jouw Sony Xperia 10 op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het onmogelijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit wellicht mogelijk is. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om de diverse technieken te laten zien. We zullen eerst zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Ten tweede zullen we zien hoe je het manueel kan doen. En ten slotte raden we je een applicatie aan die de Sony Xperia 10 opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knopsony-xperia-10

Forceer de opstart van Sony Xperia 10 zonder Power-knop

Zelfs als de Power-knop van je Sony Xperia 10 het niet meer doet, is het nog altijd mogelijk om de telefoon op te starten. Voer hiervoor de onderstaande stappen uit :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Sony Xperia 10 start op


Zodra je Sony Xperia 10 weer is opgestart, raden we je aan naar de laatste stap te gaan die je de gelegenheid geeft een applicatie te installeren om de Sony Xperia 10 op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je meer een manueel type bent, is het mogelijk om de Sony Xperia 10 te starten door hem uit elkaar te halen. We raden je het niet per se aan, maar weet dat het soms lukt. Als je de Sony Xperia 10 uit elkaar haalt en je de Power-knop weg haalt, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Je zou de Sony Xperia 10 op kunnen starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Sony Xperia 10 op te starten zonder de power-knop

Zodra je met succes je Sony Xperia 10 hebt gestart zonder de Power-knop te gebruiken, moet je een manier bedenken om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Vandaar dat we je aanraden de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de defecte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Ja, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Sony Xperia 10 blijven gebruiken.