Het zou kunnen gebeuren dat de Power-knop op je Sony Xperia 1 defect is. Bijvoorbeeld doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop doet het niet meer. Dus, ingeval dit plaats vindt, zou je niet weten hoe je jouw Sony Xperia 1 op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het onmogelijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit wellicht mogelijk is. En dat is de reden dat we besloten hebben dit artikel op te schrijven om de verschillende technieken te laten zien. Ten eerste zullen we zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Dan zullen we zien hoe je het handmatig kan doen. En ten slotte adviseren we je een App die de Sony Xperia 1 opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knopsony-xperia-1

Forceer de opstart van Sony Xperia 1 zonder Power-knop

Zelfs als de Power-knop van je Sony Xperia 1 het niet meer doet, is het nog altijd mogelijk om de telefoon op te starten. Voer hiervoor de onderstaande stappen uit :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Sony Xperia 1 start op


Als je Sony Xperia 1 weer is opgestart, raden we je aan naar de derde stap te gaan die je de mogelijkheid geeft een App te installeren om de Sony Xperia 1 op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je nou een manueel type bent, zou je de Sony Xperia 1 kunnen starten door hem te demonteren. We raden je het niet per se aan, maar weet dat het soms kan werken. Als je de Sony Xperia 1 uit elkaar haalt en je de Power-knop weg haalt, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Je zou de Sony Xperia 1 op kunnen starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Sony Xperia 1 op te starten zonder de power-knop

Als het je is gelukt de Sony Xperia 1 op te starten zonder de Power-knop te gebruiken, moet je een manier bedenken om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Daarom raden we je aan de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de defecte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Dus, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Sony Xperia 1 blijven gebruiken.