Het zou kunnen gebeuren dat de Power-knop op je Sony defect is. Het kan zijn doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop doet het niet meer. Natuurlijk, ingeval dit plaats vindt, weet je niet meer hoe je jouw Sony op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het moeilijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit zeker mogelijk is. En dat is de reden dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om de diverse technieken te laten zien. We zullen eerst zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Ten tweede zullen we zien hoe je het handmatig kan doen. En uiteindelijk adviseren we je een App die de Sony opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knopsony

Forceer de opstart van Sony zonder Power-knop

Zelfs wanneer de Power-knop van je Sony kapot is, is het nog steeds mogelijk om de telefoon op te starten. Volg hiervoor de hieronder beschreven stappen :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Sony start op


Als je Sony weer is opgestart, raden we je aan naar de laatste stap te gaan die je de gelegenheid geeft een App te installeren om de Sony op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je meer een manueel type bent, is het mogelijk om de Sony te starten door hem te demonteren. We raden je het niet per se aan, maar weet dat het weleens lukt. Als je de Sony demonteert en je de Power-knop verwijdert, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Soms is het mogelijk de Sony op te starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Sony op te starten zonder de power-knop

Als je met succes je Sony hebt gestart zonder de Power-knop te gebruiken, zou je een manier moeten bedenken om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Vandaar dat we je aanraden de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de defecte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Ja, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Sony blijven gebruiken.