Het zou kunnen gebeuren dat de Power-knop op je Samsung Galaxy Tab S3 het niet meer doet. Bijvoorbeeld doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop doet het niet meer. Natuurlijk, wanneer dit gebeurt, zou je niet weten hoe je jouw Samsung Galaxy Tab S3 op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het onmogelijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit wellicht mogelijk is. En dat is de reden dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om de diverse technieken te laten zien. We zullen eerst zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Dan zullen we zien hoe je het manueel kan doen. En uiteindelijk adviseren we je een applicatie die de Samsung Galaxy Tab S3 opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knopSamsung-Galaxy-Tab-S3

Forceer de opstart van Samsung Galaxy Tab S3 zonder Power-knop

Hoewel de Power-knop van je Samsung Galaxy Tab S3 het niet meer doet, is het nog steeds haalbaar om de telefoon op te starten. Volg hiervoor de hieronder beschreven stappen :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Samsung Galaxy Tab S3 start op


Als je Samsung Galaxy Tab S3 weer is opgestart, raden we je aan naar de derde stap te gaan die je de mogelijkheid geeft een applicatie te installeren om de Samsung Galaxy Tab S3 op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je meer een manueel type bent, zou je de Samsung Galaxy Tab S3 kunnen starten door hem te demonteren. We raden je het niet per se aan, maar weet dat het weleens kan werken. Als je de Samsung Galaxy Tab S3 demonteert en je de Power-knop weg haalt, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Soms is het mogelijk de Samsung Galaxy Tab S3 op te starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Samsung Galaxy Tab S3 op te starten zonder de power-knop

Als het je is gelukt de Samsung Galaxy Tab S3 op te starten zonder de Power-knop te gebruiken, zou je een manier moeten bedenken om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Daarom raden we je aan de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de kapotte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Ja, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Samsung Galaxy Tab S3 blijven gebruiken.