Het zou kunnen gebeuren dat de Power-knop op je ROG Phone defect is. Het kan zijn doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop reageert niet meer. Dus, ingeval dit gebeurt, zou je niet weten hoe je jouw ROG Phone op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het onmogelijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit zeker mogelijk is. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om de verschillende technieken te laten zien. Ten eerste zullen we zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Dan zullen we zien hoe je het manueel kan doen. En ten slotte adviseren we je een applicatie die de ROG Phone opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knoprog-phone

Forceer de opstart van ROG Phone zonder Power-knop

Hoewel de Power-knop van je ROG Phone kapot is, is het nog altijd haalbaar om de telefoon op te starten. Volg hiervoor de hieronder beschreven stappen :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De ROG Phone start op


Zodra je ROG Phone weer is opgestart, raden we je aan naar de laatste stap te gaan die je de mogelijkheid geeft een applicatie te installeren om de ROG Phone op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je nou een manueel type bent, is het mogelijk om de ROG Phone te starten door hem uit elkaar te halen. We raden je het niet per se aan, maar weet dat het weleens kan werken. Als je de ROG Phone demonteert en je de Power-knop weg haalt, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Je zou de ROG Phone op kunnen starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om ROG Phone op te starten zonder de power-knop

Zodra je met succes je ROG Phone hebt gestart zonder de Power-knop te gebruiken, zou het een idee zijn om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Vandaar dat we je aanraden de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de kapotte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Ja, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw ROG Phone blijven gebruiken.