Het kan gebeuren dat de Power-knop op je OPPO R9 het niet meer doet. Het kan zijn doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop is kapot. Natuurlijk, ingeval dit gebeurt, zou je niet weten hoe je jouw OPPO R9 op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het moeilijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit zeker mogelijk is. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om de diverse technieken te laten zien. We zullen eerst zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Dan zullen we zien hoe je het manueel kan doen. En ten slotte raden we je een applicatie aan die de OPPO R9 opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knopoppo-r9

Forceer de opstart van OPPO R9 zonder Power-knop

Hoewel de Power-knop van je OPPO R9 kapot is, is het nog steeds haalbaar om de telefoon op te starten. Volg hiervoor de hieronder beschreven stappen :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De OPPO R9 start op


Zodra je OPPO R9 weer is opgestart, raden we je aan naar de derde stap te gaan die je de gelegenheid geeft een applicatie te installeren om de OPPO R9 op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je nou een manueel type bent, zou je de OPPO R9 kunnen starten door hem uit elkaar te halen. We raden je het niet per se aan, maar weet dat het weleens kan werken. Als je de OPPO R9 uit elkaar haalt en je de Power-knop verwijdert, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Soms is het mogelijk de OPPO R9 op te starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om OPPO R9 op te starten zonder de power-knop

Zodra het je is gelukt de OPPO R9 op te starten zonder de Power-knop te gebruiken, zou het een idee zijn om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Vandaar dat we je aanraden de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de kapotte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Ja, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw OPPO R9 blijven gebruiken.