Het kan gebeuren dat de Power-knop op je Moto Z2 Play defect is. Het kan zijn doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop is kapot. Dus, wanneer dit gebeurt, zou je niet weten hoe je jouw Moto Z2 Play op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het moeilijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit wellicht mogelijk is. En dat is de reden dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om de verschillende technieken te laten zien. We zullen eerst zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Dan zullen we zien hoe je het manueel kan doen. En uiteindelijk raden we je een App aan die de Moto Z2 Play opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knopmoto-z2-play

Forceer de opstart van Moto Z2 Play zonder Power-knop

Hoewel de Power-knop van je Moto Z2 Play het niet meer doet, is het nog steeds mogelijk om de telefoon op te starten. Volg hiervoor de hieronder beschreven stappen :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Moto Z2 Play start op


Zodra je Moto Z2 Play weer is opgestart, raden we je aan naar de derde stap te gaan die je de gelegenheid geeft een App te installeren om de Moto Z2 Play op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je nou van het handige type bent, is het mogelijk om de Moto Z2 Play te starten door hem uit elkaar te halen. We raden je het niet per se aan, maar weet dat het weleens kan werken. Als je de Moto Z2 Play demonteert en je de Power-knop verwijdert, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Soms is het mogelijk de Moto Z2 Play op te starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Moto Z2 Play op te starten zonder de power-knop

Zodra je met succes je Moto Z2 Play hebt gestart zonder de Power-knop te gebruiken, moet je een manier bedenken om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Vandaar dat we je aanraden de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de kapotte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Ja, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Moto Z2 Play blijven gebruiken.