Het kan gebeuren dat de Power-knop op je Huawei Y5 het niet meer doet. Bijvoorbeeld doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop is kapot. Dus, ingeval dit plaats vindt, zou je niet weten hoe je jouw Huawei Y5 op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het moeilijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit zeker mogelijk is. En dat is de reden dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om de diverse technieken te laten zien. We zullen eerst zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Dan zullen we zien hoe je het handmatig kan doen. En uiteindelijk raden we je een applicatie aan die de Huawei Y5 opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knophuawei-y5

Forceer de opstart van Huawei Y5 zonder Power-knop

Hoewel de Power-knop van je Huawei Y5 kapot is, is het nog steeds haalbaar om de telefoon op te starten. Volg hiervoor de hieronder beschreven stappen :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Huawei Y5 start op


Als je Huawei Y5 weer is opgestart, raden we je aan naar de derde stap te gaan die je de gelegenheid geeft een applicatie te installeren om de Huawei Y5 op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je nou een manueel type bent, is het mogelijk om de Huawei Y5 te starten door hem te demonteren. We raden je het niet per se aan, maar weet dat het soms kan werken. Als je de Huawei Y5 uit elkaar haalt en je de Power-knop verwijdert, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Soms is het mogelijk de Huawei Y5 op te starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Huawei Y5 op te starten zonder de power-knop

Als je met succes je Huawei Y5 hebt gestart zonder de Power-knop te gebruiken, moet je een manier bedenken om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Daarom raden we je aan de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de defecte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Ja, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Huawei Y5 blijven gebruiken.