Het zou kunnen gebeuren dat de Power-knop op je HUAWEI Mate 20 defect is. Het kan zijn doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop reageert niet meer. Natuurlijk, wanneer dit gebeurt, zou je niet weten hoe je jouw HUAWEI Mate 20 op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het onmogelijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit wellicht mogelijk is. En dat is de reden dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om de verschillende technieken te laten zien. We zullen eerst zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Dan zullen we zien hoe je het handmatig kan doen. En ten slotte adviseren we je een applicatie die de HUAWEI Mate 20 opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knophuawei-mate-20

Forceer de opstart van HUAWEI Mate 20 zonder Power-knop

Hoewel de Power-knop van je HUAWEI Mate 20 kapot is, is het nog altijd mogelijk om de telefoon op te starten. Volg hiervoor de hieronder beschreven stappen :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De HUAWEI Mate 20 start op


Zodra je HUAWEI Mate 20 weer is opgestart, raden we je aan naar de derde stap te gaan die je de gelegenheid geeft een applicatie te installeren om de HUAWEI Mate 20 op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je meer van het handige type bent, zou je de HUAWEI Mate 20 kunnen starten door hem uit elkaar te halen. We raden je het niet per se aan, maar weet dat het weleens lukt. Als je de HUAWEI Mate 20 demonteert en je de Power-knop weg haalt, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Soms is het mogelijk de HUAWEI Mate 20 op te starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om HUAWEI Mate 20 op te starten zonder de power-knop

Zodra je met succes je HUAWEI Mate 20 hebt gestart zonder de Power-knop te gebruiken, moet je een manier bedenken om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Daarom raden we je aan de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de defecte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Ja, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw HUAWEI Mate 20 blijven gebruiken.