Het zou kunnen gebeuren dat de Power-knop op je HUAWEI Mate 20 Lite defect is. Het kan zijn doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop is kapot. Natuurlijk, ingeval dit gebeurt, zou je niet weten hoe je jouw HUAWEI Mate 20 Lite op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het onmogelijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit zeker mogelijk is. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om de diverse technieken te laten zien. We zullen eerst zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Dan zullen we zien hoe je het manueel kan doen. En uiteindelijk adviseren we je een App die de HUAWEI Mate 20 Lite opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knophuawei-mate-20-lite

Forceer de opstart van HUAWEI Mate 20 Lite zonder Power-knop

Hoewel de Power-knop van je HUAWEI Mate 20 Lite het niet meer doet, is het nog altijd haalbaar om de telefoon op te starten. Voer hiervoor de onderstaande stappen uit :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De HUAWEI Mate 20 Lite start op


Zodra je HUAWEI Mate 20 Lite weer is opgestart, raden we je aan naar de derde stap te gaan die je de gelegenheid geeft een App te installeren om de HUAWEI Mate 20 Lite op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je meer een manueel type bent, zou je de HUAWEI Mate 20 Lite kunnen starten door hem uit elkaar te halen. We raden je het niet beslist aan, maar weet dat het weleens kan werken. Als je de HUAWEI Mate 20 Lite demonteert en je de Power-knop weg haalt, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Je zou de HUAWEI Mate 20 Lite op kunnen starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om HUAWEI Mate 20 Lite op te starten zonder de power-knop

Zodra het je is gelukt de HUAWEI Mate 20 Lite op te starten zonder de Power-knop te gebruiken, zou je een manier moeten bedenken om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Daarom raden we je aan de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de kapotte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Dus, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw HUAWEI Mate 20 Lite blijven gebruiken.