Het zou kunnen gebeuren dat de Power-knop op je Huawei Mate 10 Pro het niet meer doet. Bijvoorbeeld doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop doet het niet meer. Natuurlijk, wanneer dit gebeurt, weet je niet meer hoe je jouw Huawei Mate 10 Pro op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het moeilijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit wellicht mogelijk is. En dat is de reden dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om de verschillende technieken te laten zien. We zullen eerst zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Dan zullen we zien hoe je het handmatig kan doen. En ten slotte raden we je een applicatie aan die de Huawei Mate 10 Pro opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knophuawei-mate-10-pro

Forceer de opstart van Huawei Mate 10 Pro zonder Power-knop

Zelfs als de Power-knop van je Huawei Mate 10 Pro het niet meer doet, is het nog altijd haalbaar om de telefoon op te starten. Volg hiervoor de hieronder beschreven stappen :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Huawei Mate 10 Pro start op


Als je Huawei Mate 10 Pro weer is opgestart, raden we je aan naar de laatste stap te gaan die je de gelegenheid geeft een applicatie te installeren om de Huawei Mate 10 Pro op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je nou een manueel type bent, zou je de Huawei Mate 10 Pro kunnen starten door hem te demonteren. We raden je het niet per se aan, maar weet dat het soms kan werken. Als je de Huawei Mate 10 Pro uit elkaar haalt en je de Power-knop verwijdert, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Je zou de Huawei Mate 10 Pro op kunnen starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Huawei Mate 10 Pro op te starten zonder de power-knop

Als het je is gelukt de Huawei Mate 10 Pro op te starten zonder de Power-knop te gebruiken, zou je een manier moeten bedenken om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Vandaar dat we je aanraden de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de defecte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Ja, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Huawei Mate 10 Pro blijven gebruiken.