Het kan gebeuren dat de Power-knop op je HTC OnePlus 5 het niet meer doet. Bijvoorbeeld doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop is kapot. Natuurlijk, wanneer dit gebeurt, zou je niet weten hoe je jouw HTC OnePlus 5 op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het onmogelijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit zeker mogelijk is. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om de verschillende technieken te laten zien. We zullen eerst zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Dan zullen we zien hoe je het manueel kan doen. En uiteindelijk raden we je een applicatie aan die de HTC OnePlus 5 opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knophtc-oneplus-5

Forceer de opstart van HTC OnePlus 5 zonder Power-knop

Zelfs als de Power-knop van je HTC OnePlus 5 defect is, is het nog altijd haalbaar om de telefoon op te starten. Voer hiervoor de onderstaande stappen uit :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De HTC OnePlus 5 start op


Zodra je HTC OnePlus 5 weer is opgestart, raden we je aan naar de laatste stap te gaan die je de mogelijkheid geeft een applicatie te installeren om de HTC OnePlus 5 op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je meer een manueel type bent, is het mogelijk om de HTC OnePlus 5 te starten door hem uit elkaar te halen. We raden je het niet beslist aan, maar weet dat het weleens kan werken. Als je de HTC OnePlus 5 uit elkaar haalt en je de Power-knop weg haalt, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Je zou de HTC OnePlus 5 op kunnen starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om HTC OnePlus 5 op te starten zonder de power-knop

Zodra je met succes je HTC OnePlus 5 hebt gestart zonder de Power-knop te gebruiken, zou je een manier moeten bedenken om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Daarom raden we je aan de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de kapotte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Dus, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw HTC OnePlus 5 blijven gebruiken.