Het zou kunnen gebeuren dat de Power-knop op je Alcatel IDOL 5 defect is. Het kan zijn doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop is kapot. Natuurlijk, wanneer dit plaats vindt, weet je niet meer hoe je jouw Alcatel IDOL 5 op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het moeilijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit wellicht mogelijk is. En dat is de reden dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om de diverse technieken te laten zien. Ten eerste zullen we zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Dan zullen we zien hoe je het manueel kan doen. En ten slotte adviseren we je een applicatie die de Alcatel IDOL 5 opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knopalcatel-idol-5

Forceer de opstart van Alcatel IDOL 5 zonder Power-knop

Zelfs als de Power-knop van je Alcatel IDOL 5 het niet meer doet, is het nog steeds haalbaar om de telefoon op te starten. Volg hiervoor de hieronder beschreven stappen :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Alcatel IDOL 5 start op


Als je Alcatel IDOL 5 weer is opgestart, raden we je aan naar de derde stap te gaan die je de mogelijkheid geeft een applicatie te installeren om de Alcatel IDOL 5 op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je nou van het handige type bent, is het mogelijk om de Alcatel IDOL 5 te starten door hem uit elkaar te halen. We raden je het niet beslist aan, maar weet dat het soms kan werken. Als je de Alcatel IDOL 5 uit elkaar haalt en je de Power-knop weg haalt, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Je zou de Alcatel IDOL 5 op kunnen starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Alcatel IDOL 5 op te starten zonder de power-knop

Als je met succes je Alcatel IDOL 5 hebt gestart zonder de Power-knop te gebruiken, moet je een manier bedenken om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Daarom raden we je aan de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de defecte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Dus, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Alcatel IDOL 5 blijven gebruiken.